Upplev

Upplev

Från Ritsem har du en makalös utsikt över Áhkkámassivet, platsen är en av de bästa utgångspunkterna för vandringar och skidturer i Sarek, Padjelanta och Stora Sjöfallets nationalparker. I Ritsems lilla centrum som ligger två km bort finns säsongsöppen kiosk, möjlighet att hyra cykel, dusch och en del andra bekvämligheter. Du kan besöka Ritsems kapell, flyga helikopter, fiska, jaga eller bara koppla av i närheten av våra stugor.

 

Samisk kultur

Ritsem är också ett samiskt viste, de flesta som har sina deltidsboenden här tillhör Unna tjerusj sameby. Under året bedrivs renskötsel i området, vill du ta del av den gäller det att visa hänsyn till djuren och det arbete som sker, fråga oss så berättar vi.

Dagsturer

Ungefär fem mil innan Ritsem efter vägen, finns Stora Sjöfallet som är väl värt ett stopp, sträck på benen och besök Naturum Laponia.

 

En trevlig dagstur är att ta båten över Áhkkajaure och vandra cirka sju kilometer mellan Änonjalme och Vaisaluokta i området som tillhör Sirges sameby. Passa på att titta på kyrkkåtan i Vaisa och ta båten tillbaka framåt kvällen. Fråga STF:s personal om lämpligaste rutt.

 

 

Bra att veta

 

 

Ritsem ligger Gällivare kommun men har en naturlig koppling till Jokkmokks kommun med naturreservat och nationalparker. Ta reda på mer!

 

Båttider M/S Storlule

M/S Storlule tar dig mellan Änonjalme, Vaisaluokta och Ritsem.

 

Fiskflyg

Erbjuder rundflyg, turer till Staloluokta och specialturer.

 

Gällivare turistcenter och Destination Jokkmokk

Turistbyråer med aktuell info och koll på det mesta.

 

Världsarvet Laponia

Läs om Naturum, världsarvet Laponia, samebyarna och nationalparkerna.

Ritsem stugor

Vi har tre stycken stugor med fyra bäddar i varje och en med plats för sex personer.

Kontakta oss

 

Ritsem, 982 99 Gällivare

 

 

lailautsi@gmail.com

 

+4670-244 51 28

Betala

 

Vi tar emot kontant betalning, Swish och de vanligaste betalkorten.

© Sidan är skapad i mallar från One.com av "Victoria Harnesk - Jojk & Samekultur"